MOSKVA – Tiskový odbor Hlavní správy ministerstva vnitra v Moskvě uveřejnil fotografie z neohlášené akce na Lubjanském náměstí z 15. prosince, pořízené z vrtulníku. Organizátoři akce uváděli počet 5000 účastníků, policie 500 – 700. Kdo byl blíže pravdě je vidět podle fotografií.

Na 12milionovou Moskvu není počet 500 účastníků zrovna zářivým úspěchem Pohled na náměstí v době začátku akce, v 16 hodin, ukazuje, že odhady policie jsou pravdě rozhodně blíž. Policie slibovala už dříve novinářům, že jim dá k dispozici záběry z náměstí, aby se mohli sami přesvědčit. Zejména zahraniční novináři však příliš velký zájem nejevili a uveřejňovali spíše odhady organizátorů.

Ministerstvo vnitra odhaduje počet účastníků maximálně na 700, z toho má být kolem 300 blogerů a novinářů. Podle dalších záznamů policie, už v 16,30 zůstaly na náměstí pouhé tři stovky účastníků.

Lídři opozice obviňují Putina ze lži – sami, jak když tisknou

Sergej Udalcov, lídr „Levé fronty“ patřící k organizátorům tohoto mítinku ovšem tvrdil přímo na náměstí účastníkům, že se jich tam sešlo přes 5000.

Podle údajů policie, byla po celou dobu la situace na Lubjanském náměstí stabilní.

Příznivci opozice se 15 listopadu sešli také na Náměstí Revoluce. Po četných upozorněních policie o nepřípustnosti pořádání neohlášených hromadných akcí, se účastníci rozešli.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..