J.E. Vladimír Putin, prezident RFMOSKVA – J.E. Ruský prezident Vladimír Putin propustil pět policejních generálů. Text tohoto nařízeni je na stránkách Kremelské administrace prezidenta RF.

O svůj úřad přišel náčelník úřadu pro informační technologie, spojů a ochrany informací MV RF generál-poručík Michail Ťurkin. Do tohoto úřadu byl jmenován v lednu roku 2011, před tím vykonával úřad náměstka ředitele Federální migrační služby.

Chtěli odejít sami, jen není jasné proč tak najednou

Stejně jako další čtyři generálové i Ťurkin žádal prezidenta o propuštění. Lze se jen domnívat, že jejich urychlený odchod může mít souvislost s novými legislativními opatřeními, které duma už schvaluje, a na které se teprve chystá.

Tak například, majetková přiznání budou muset předkládat nejen úředníci státní a veřejné správy, ale i jejich příbuzní v přímé linii. Další zákon zakazuje těmto úředníkům mít peníze jinde, nežli v ruských bankách a třetí jim zakazuje posílat své děti do zahraničních škol. J.E. Vladimír Putin se vyjádřil, že by měli být právě oni především, jako státní předníci, důkazem toho, že je školství v Rusku dobré. Jestliže prý není, talk jsou to opět oni, kteří podle ruského prezidenta to mají na svědomí na starosti.

Zdroj textu i foto: kremlin.ru

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..