MOSKVA – Tímto výrokem okomentovala hlava ruského státu návrh profesora Vysoké školy ekonomické v Moskvě, Sergeje Medveděva, přenechat funkci správy ruského teritoria v Arktidě mezinárodnímu společenství. Medveděv kontroval tím, že osobní Putinovu urážku bere jako vyznamenání. Informoval o tom list «Pravda.ru».

Vladimír Putin prezident Ruské federaceNa setkání se stranickým aktivem «Jednotného Ruska» Putin dále připomněl, že že u norských břehů korzují atomové ponorky Spojených států, schopné raketami zničit Moskvu během 16 – 17 minut, kdyby se jim nekladly překážky. «Mluvit za těchto podmínek o tom, že by mělo být území předáno pod něčí správu, je prostě hloupost», řekl prezident.

Jak Vladimír Putin dále konstatoval, návrhy, podobné Medveděvovu, vyjadřují nevlaste-necký postoj takových autorů. Zároveň zdůraznil, že oddělení Arktidy od Ruska je škodlivé i z ekonomického hlediska, protože je tento region bohatý na minerální zdroje.

Vladimír Putin také upozornil, že území v regionu Severního pólu byla po staletí pod suverénní správou Ruska a tato situace zůstane i nadále pro všechny budoucí časy.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..