PRAHA – Z vrcholné politiky se stáhl do ústraní, přesto Miroslav Macek svými komentáři glosuje současnou politickou scénu. Vydat knihu se však nechystá. Ví prý příliš mnoho věcí. Přesto poskytl zpravodajskému serveru Smartnews rozhovor.

 Co vás vůbec do politiky přivedlo?

Náhoda. Byl jsem ve správný čas na správném místě nebo ve správný čas na špatném místě, to záleží na úhlu pohledu. Který úhel pohledu byl ten správný, je pak nejlépe rozhodnout až na smrtelné posteli.

Hodně se o vás mluvilo v souvislosti s privatizací Knižního velkoobchodu. Jak na celou  záležitost nahlížíte s odstupem?

Beru všechny věci tak jak přicházejí a zpětně se k nim nevracím. Vše už jsem k tomu v minulosti řekl : kdo fakta   chtěl slyšet, tak je zná, kdo je nechtěl slyšet, toho žádné další nepřesvědčí.

Další záležitostí je také potyčka s Davidem Rathem. Zastal jste se ženy.  Ocenila to a jste i v soukromí takový gentleman?

Na to se musíte zeptat mé bývalé ženy. A zda jsem i v soukromí gentlemanem, Vám mohou odpovědět jen ti, kteří se mnou to soukromí sdílejí…

Čím se dnes zabývá Miroslav Macek?

Vším, co mne těší a ozvláštňuje

Jestli se nepletu byl jste autorem myšlenky, že by do lázní jezdili lidé preventivně na pobyt .Co vy na tuto myšlenku říkáte s odstupem doby?

Takový názor jsem rozhodně nikdy nevyslovil a pokud nahlédnete do koncepce zdravotnictví, kterou jsem před léty vypracoval, zjistíte, že lázeňská léčba by měla být součástí komerčního připojištění či přímé platby, nikoliv součástí základního balíku zdravotních služeb.

Zvážil by jste svoji kandidaturu na prezidenta republiky? Nebo je to pro vás vzdálená možnost?

Takovou možnost rozhodně nezvažuji. Ceremoniální opičky zcela jistě nepatří do mé představy příjemného a přívětivého života.

Máte nějaký nesplněný sen?

Ano, kupříkladu letět ve třicátých letech vzducholodí typu Zeppelin v té dokonale zařízené a vybavené kabině se sklenkou šampaňského v ruce…

Z vašich zkušeností, co byste poradil církvi při nakládání s jejich vráceným majetkem?

Nic. Neradím lidem ani korporacím ve finančních záležitostech.

V jednom rozhovoru  jste uvedl , že poznáte, kdy premiér Nečas je v úzkých a kdy mluví pravdu. Změnil se hodně od začátku své kariéry?

Ztlousto a zlenivělo jeho tělo i myšlení

Máte nějaké své životní krédo?

Always look on the bright side of life (Vždy se dívejte na zářivou stranu života)

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..