BRNO – Jihomoravští občanští demokraté v pondělí symbolicky vystavili vysvědčení dosavadnímu hejtmanovi Michalu Haškovi (ČSSD) za jeho čtyřleté působení v kraji. Hodnocen byl celkem ze šesti předmětů, přičemž obdržel dvě výborné, tři nedostatečné a z jednoho předmětu nebyl vůbec klasifikován.

Pětku dostal mimo jiné z dopravy, protože dlouhodobě hází klacky pod nohy soukromým dopravcům. Celé vedení ČSSD v pondělí přicestovalo na zahájení kampaně do Brna vlakem.Nevyužili podle ODS  služeb soukromého dopravce, aby se přesvědčili, že konkurence na železnici funguje a má pro cestující pozitivní přínos. 

„Chceme tímto způsobem připomenout chování pana Haška v roli hejtmana. Pokud bychom měli hodnotit všechny jeho předvolební sliby, neprošla by příloha emailem, proto jsme vybrali jen šest stěžejních předmětů,“ vysvětlil kandidát ODS na hejtmana Jihomoravského kraje Jiří Crha.

Kraji se nevěnuje, ze sněmovny se „ulejvá“

Konstatoval, že na Haškově celkovém prospěchu se odrazil především fakt, že kvůli velkému množství funkcí se práci pro kraj takřka nevěnoval. „Proto nebyl například z chování vůbec klasifikován.“ Michal Hašek je zároveň hejtmanem, poslancem, předsedou asociace krajů a místopředsedou ČSSD. V minulých krajských volbách přitom sliboval, že se chce věnovat pouze práci hejtmana. Za dva roky ale slib porušil a stal se poslancem, kde je podle posledních statistik nejméně hlasujícím zákonodárcem ze všech členů sněmovny.

„Hejtman Hašek je na výbornou hodnocen z péče o úředníka a občanské výchovy,“ pokračuje Crha.  Úředníci si prý chválí, že jej (Haška)  v úřadu nevidí, jak je rok dlouhý, a tak mají klid na práci. „V občanské výchově pak jde dosluhujícímu hejtmanovi ke cti, že ostatním lidem ukázal, že získat vysokoškolský titul není nic složitého a jde to zvládnout v rekordním čase“, dodává k vysvědčení Crha. Jeho obrovský dluh v hospodaření kraje a zrušení více než pětiset nemocničních lůžek naopak způsobily, že z finanční gramotnosti a zdravovědy obdržel Hašek nedostatečnou. Pětku schytal i z dopravy, kde prý prodělal minimálně sto milionů korun z peněz daňových poplatníků, když odmítl vpustit konkurenci na železnici.

Zdroj foto: ODS

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..