PRAHA – V pražské galerii U Zlatého kohouta byla od začátku října do 29.10. k vidění výstava fotografií fotografky Renáty Luckové – Křižovatky života. Fotografie jsou doplněné texty a poezií novináře a spisovatele Pavla Veselého.

„Každý z nás se ve svém životě někdy ocitne na křižovatce a je jen na něm, jakou cestou se vydá“, říká o filosofickém podtextu výstavy autorka fotografií  Renáta Lucková. Přitom se, jak dodává, setkáváme na různých místech, při různých příležitostech a s různými lidmi.

Tomuto odpovídá i rozložení fotografií do třech tématických celků. A tak vedle krajiny  jsou zde k vidění i fotografie z cest Renáty Luckové, reportážní fotografie, až po setkání s různými osobnostmi, s nimiž se autorka měla možnost setkat.

Fotografie ve své široké škále osobností skutečně odrážejí mnohé části spektra veřejného života. Jsou mezi nimi například předsedkyně  Sněmovny Parlamentu ČR Miroslava Němcová, Eliška Coolidge Hašková, ale také Karel Gott nebo Arcibiskup Dominik Duka.

To vše je doplněno texty a povídkami novináře a spisovatele Pavla Veselého. Ten je autorem dvou knih povídek a básní „Úlomky a obrázky“ a „Tóny duše“. Loni mu vyšla kniha „Dominik Duka-moderní a oblíbený“, která je jediným autorským pohledem na tuto velmi významnou osobnost.

Vernisáž proběhla 4.10. od 18 hodin a zúčastnila se jí více než stovka zajímavých osobností jako například manželé Jana a Edvard Outratovi, herečka Miriam Kantorková nebo zpěvačka Lucie Černíková. Moderátorem večera pak byl Václav Čapek, a v průběhu večera vystoupili harfenistka Zbyňka Šolcová, zpěvák a skladatel Richard Pachman nebo herec Jiří Brož.

„Jsme velice rádi a vážíme si patronace poslance Petra Gazdíka, předsedy poslaneckého klubu TOP09 /STAN“, dodávají k výstavě oba autoři.

„Zároveň děkujeme naši partnerům a sponzorům grafické studio Trilabit, vinárna U Zlatého hada, Cukrárna u Háje, Kitl-bylinný likér, a mediálním partnerům: Fragmenty, SmartNews, JUSTITIA VERA,   TOPVIP.cz, BBPress, Váš Region Praha“, děkují autoři.

Celá výstava bude nejen putovní, ale odstartovala také projekt se stejným názvem ´Křižovatky  života´, který chce ukázat a pomáhat lidem, kteří se na své životní křižovatce ocitli a dokázali ji zvládnout.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..