LÁNY – První dáma republiky, paní Ivana Zemanová, přijala ve středu 15. května mimořádné a zplnomocněné velvyslankyně a manželky velvyslanců na zámku v Lánech. Do historického sídla českých prezidentů se ve středu sjelo devět velvyslankyň, zastupujících státy Finsko, Indonésii, Rumunsko, Peru, Bulharsko, Uruguay, Srbsko, Libanon, Maroko a dalších třicet dam, které jsou manželkami velvyslanců a vedoucích zastupitelských misí působících v České republice. Pozvání přijala i manželka bývalého prezidenta ČR paní Livie Klausová.

První dáma přijala v Lánech velvyslankyně a manželky diplomatů.«Jsem velmi potěšena, že jste přijaly mé pozvání a ujišťuji Vás, že Vás čeká odpoledne plné nejen vizuálních a sluchových, ale především vjemů čichových», zahájila setkání paní Ivana Zemanová narážkou na netradiční součást programu v podobě «Sciented degustation of parfums», na které byly dámám představeny parfémy, vyrobené speciálně pro různé historické události, jako třeba svatbu královny Viktorie s princem Albertem v roce 1840.

Odpoledne pak pokračovalo v lánském parku, kde byl připraven hudební koncert swingového tělesa a malé pohoštění. Manželka prezidenta republiky pak každé z dam při odchodu věnovala čajovou růži, květinu, která byla základem každého z prezentovaných parfémů. Autorem scénáře celého odpoledne, stejně tak i obsahu, byla paní Ivana Zemanová osobně.

Zdroj text i foto: www.hrad.cz

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..