PLZEŇ – Zřejmě bobříka mlčení si uložil předseda i místopředsedové SPOZ vůči členské základně.  Dělají si co chtějí, do Středočeského kraje nahnali za pomoci bývalého pražského předsedy Ondřeje Kropáčka doslova stádo bílých koní, aby si zajistili vedení v kraji, aby vzápětí prostě ignorovali stanovy a dělali si doslova co chtěli, včetně nepřijatelných šchů na knadidátkách. Nejvíce snad «vyrabovali» kandidátku Plzeňského kraje, který k tomu vydal své velmi jednoznačné stanovisko.

Dita Portová, předsedkyně Plzeňského kraje SPOZ.Stanovisko krajského výboru SPOZ Plzeňského kraje k událostem v Plzeňském kraji.

Krajský výbor Plzeňského kraje stojí za kritickým postojem předsedkyně kraje a místopředsedkyně SPOZ Dity Portové a žádá Vratislava Mynáře, aby se omluvil Ditě Portové za nevhodné urážky její osoby, jelikož Dita Portová nejedná za sebe, ale z pověření většiny členů krajského výboru.

 Z plzeňské kandidátky byli vyškrtnuti právě ti úspěšní, kteří byli úspěšně zvoleni demokratickou tajnou volbou na krajské konferenci, jak nám ukládají stanovy SPOZ a někteří byli velice úspěšní i v krajských volbách. Poté byli krajským předsedou Zlínského kraje nedemokraticky a podvodně vyškrtnuti a nahrazeni zcela (v krajských volbách) neúspěšnými a neznámými tvářemi, kteří pro SPOZ nikdy nic neudělali. Z původní kandidátky nezůstal kámen na kameni. Dle zápisu ze zasedání předsednictva v Praze, vše podvodem.

 Ostře se musíme ohradit proti lživým tvrzením o špatných výsledcích. Ano, víme, že se nám nepodařilo uspět v krajských volbách, na druhou stranu SPOZ v plzeňském kraji měl pátý výsledek. Udivuje nás skutečnost, že vyškrtnutá byla například Mudr. Věra Pavlíčková, která měla o celé tři procenta víc preferenčních hlasů než např. pan Mynář a další.

 Dále žádáme Vratislava Mynáře o vysvětlení, z jakého pověření manipuloval zcela podvodným způsobem v rozporu se stanovami SPOZ s kandidátními listinami Plzeňského kraje (dle zápisu z předsednictva i jinými) a žádáme předsedu Zdeňka Štengla a další členy předsednictva SPOZ, kteří se porušování stanov dopustili, aby své jednání buď rozumně zdůvodnili a vysvětlili, nebo rezignovali na své nejvyšší funkce.

Za krajský výbor SPOZ Plzeňského kraje:

Dana Hajšmanová – místopředsedkyně KV SPOZ předsedkyně MO Seč

Petr Král – místopředseda KV předseda MO Rokycany

 Jana Vadlejchová – předsedkyně MO Klatovy

 Jiří Port – předseda MO Sušice

 Dita Portová – předsedkyně KO Plzeňského kraje, místopředsedkyně SPOZ

 Miroslav Hrdina – člen KV

 Věra Pavlíčková – předsedkyně KKK

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..