PRAHA – Premiér Petr Nečas vydal po pátečním  jednání Bezpečnostního výboru Sněmovny, které se týkalo telefonátů ministra financí Miroslava Kalouska policejnímu prezidentovi Petru Lessymu, tiskové prohlášení.

Pevně věřím, že vláda získá dostatečnou podporu ve sněmovně. Už jen proto, že populistická levice nemá žádné rozumné recepty na řešení současné složité ekonomické situace, která se dotýká všech evropských zemí. Politická nestabilita je to poslední, co si tato země může dovolit.

Pro premiéra se prý nic nemění

K rozhodnutí výboru pro bezpečnost mohu jen dodat, že není vyšetřovacím, ale politickým orgánem a opozice má právo odhlasovat si v něm cokoli. Stejně tak mohl přijmout usnesení odsuzující nedávné tvrzení vysokých představitelů ČSSD v souvislosti s kauzou Davida Ratha, že se jedná o politickou objednávku na nepohodlného politika a dvojí metr policie. To neučinil.

Pro mne se v této chvíli nic nemění. Spor policejního prezidenta a ministra financí je stále v rovině tvrzení proti tvrzení. Považuji ho za závažný a stále platí, že by ho měl vyšetřit k tomu určený orgán, Generální inspekce bezpečnostních sborů.

Petr Nečas, předseda vlády

zdroj fotografie www.vse.cz

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..