DAMAŠEK – Teroristická uskupení působící proti vládě Sýrie získaly chemické zbraně, které jim byly dodány z území Libye. O této skutečnosti informovala Íránská tisková agentura Fars s odvoláním na syrské zdroje. Zaútočí-li USA na Sýrii, osud židovského státu  bude zpečetěn.

Podle této agenturní zprávy se nyní syrští „povstalci“ učí aplikovat bojové jedovaté plyny v táborech, na území Turecka. Jak tvrdí agentura Fars, je úkolem těchto „bojovníků za svobodu“ provést teroristický chemický útok proti civilnímu obyvatelstvu a obvinit z toho následně syrskou vládní armádu.

Syrská média varují, je to podvod!

„Jakákoliv zpráva uveřejněná nyní nebo v budoucnu o možné aplikaci chemických zbraní syrskou (vládní) armádou bude znamenat, že teroristé, že teroristé použijí tyto zbraně proti civilnímu obyvatelstvu, aby z toho následně obvinili syrské (vládní) ozbrojené složky a vládu,“ uvádí agentura Fars varování syrských médií.

Jak uvádí ruský portál Wars Online, podobná provokace dobře zapadá do taktiky povstalců, kteří masově vraždí civilních občanů, a vzápětí se to pokoušejí prezentovat jako akce vládních vojsk nebo jednotek domobrany, podporujících prezidenta Asáda. Hromadná vraždění proběhla v syrském městě Húlá Hómské provincie, a také u města Háma. Syrská opozice z toho obratem obvinila z těchto zločinů syrské vládní vojáky. Na tomto základě začala opozice ihned požadovat co nejrychlejší zásah cizích států do syrského konfliktu a odmítla plnit regulační plán, navržený zvláštním zmocněncem OSN Kofi Annánem.

Skutečnost, že tyto hromadné vraždy byly provedeny těsně před zahájením zasedání Rady bezpečnosti OSN, vypovídá o přesné koordinaci syrských buřičů a západních médií.

Už v libyjských „osvobozeneckých jednotkách fungovali teroristé z Al-Kaidy a Talibánu

Dodejme, že Rusko i Stát Izrael už během války v Libyi upozorňovali, že v řadách „povstalců“, nazývaných českými a západními médii bojovníky za demokracii, jsou přítomni členové teroristických uskupení Talibán a Al-Kaida.  Tito povstalci nyní přepravili svým syrským „kolegům“  chemické zbraně, čímž bezprostředně ohrozili samu existenci Státu Izrael.

V případě, že Američané skutečně začnou bombardovat Sýrii, ohrozí tím bezprostředně židovský stát a definitivně zboří i bez toho nestabilní situaci na Blízkém východě. Jen naprostý diletant v záležitostech Blízkého východu by si mohl myslet, že Talibán nebo Hisballáh, kteří s opozičními bojovníky – teroristy  spolupracují, nepoužijí chemické zbraně v prvé řadě proti Izraeli. To, co potřebovali, získali. Ze syrského území se tak stává až druhotný terč povstalců, které podporuje NATO, a tedy i Česko.

Zdroj v rj: Wars Online

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..