ČESKÝ KRUMLOV – To úvodní přísloví si nejspíš řekl Petr Nečas, a protože jiná klasika zároveň praví, že „nedostává-li se zpráv pozitivních, je třeba k negativním zprávám přiřazovat pozitivní názvy“, on sám i s celou ODS vyrukoval na voliče mj. s heslem, které jsem objevil v inzerci v tisku: „Myslíme na budoucnost.“ „Chceme stát a kraje bez dluhů.“

Nu což, kdo by nakonec nechtěl být bez dluhů, ať již sám, či jako příslušník státu či kraje. Jen nám zůstává otevřená otázka, kdo uhradí ty současné dluhy, i ty budoucí, které nám vláda zavedením druhého pilíře a restitucemi církevního majetku teprve chystá. A hlavně, o kolik víc se zadluží každý z nás při neustálém snižování veškerých našich příjmů, tak pozitivně nám předkládaném premiérem.

Čím, méně je zboží, tím více korupce. Vláda to neví.

Ale vraťme se k druhému výše citovanému klasickému rčení. Ve druhé odrážce téhož předvolebního plakátu ODS mj. tvrdí: Razantně snížíme objem peněz na dotace a jejich počet. Omezíme tím prostor pro korupci a zvýšíme transparentnost rozdělování. No, každý si jistě dobře pamatuje, jak to „mohutně prospívá transparentnosti rozdělování“, když je něčeho nedostatek, třeba oněch tolik propagovaných banánů a nebo nyní zmíněných dotací.

Hurá, začne volat volič zmatený tímto přiřazením pozitivního názvu k negativní informaci. Dostaneme méně peněz, nebude z čeho krást, a tak se bude krást méně, a tak snáze zaplatíme zvyšující se dluhy. „Vždyť je to logické, máš doma akvárko,“ chtělo by se mi zvolat s jedním hodně vousatým vtipem. Ale bohužel, pan premiér to asi nemyslí v žertu, jen si z nás, voličů, spolu s celou ODS i vládní koalicí, nestydatě dělá legraci!

Jen doufám, že to jemu i jemu podobným, jako voliči za měsíc hezky spočítáme a společně se pak také hodně nasmějeme!

JUDr. Luboš Dvořák je předseda Kontrolního výboru Zastupitelstva Jihočeského kraje

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..