TISKOVÁ ZPRÁVA – Ústavní soud zrušil nadstandardy, zvýšení poplatků za pobyt v nemocnici a pokuty za nevybírání regulačních poplatků. Jedná se o stěžejní části zdravotnické reformy, kterou prosadilo Hegerovo ministerstvo zdravotnictví. V tiskové zprávě rozhodnutí soudu přivítal ředitel záchranné služby na Liberecku a člen Výboru pro zdravotnictví Libereckého kraje za KSČM Stanislav Mackovík.

Ústavní soud ČR„Toto rozhodnutí považuji za průlomové. V posledních letech se totiž právo a nejen zdravotnické zákony ohýbaly podle přání různých lobbistů, mafiánů a rádoby odborníků, nikoliv podle toho, co potřeboval systém zdravotnictví a pacienti,“ zhodnotil dnešní verdikt Ústavního soudu Stanislav Mackovík.

Změny požadovné pravicí se pohybovaly na hranici zdravého rozumu

Připomněl také, že levice návrhy špatných zákonů dlouhodobě kritizuje: “Uvědomme si, že jsme se dostávali na periferii zdravého rozumu, když v Německu rušili poplatky a my jsme od naší nekritické pravice neustále poslouchali, jak je to významný posun k lepší zdravotní péči. Obecně poplatky odmítám, třeba už jen proto, že si za tyto peníze od pacientů někteří příjemci pořizují rybářské pruty nebo dovolené,“ uvedl Mackovík a dodal: „Dostatek peněz na zdravotnictví by bylo, kdyby zde nebyl projekt IZIP a celá řada dalších pravicových penězovodů, okrádajících nás všechny!“

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..