Ruská média na všech mediálních kanálech informovala, že hlava ruského státu, prezident Vladimír Putin, poslal blahopřejný telegram J.V. královně Alžbětě II., k narození jejího pravnuka a následníka britského trůnu. Z pražského Hradu i jeho stránek však zaznívá pouze hluboké „silentium“.

Vladimír Putin prezident Ruské federaceProtokol ruského prezidenta se zachoval naprosto profesionálně a zcela podle mezinárodních pravidel, kdy hlava státu blahopřeje jiné hlavě státu, k významné události. Ono se v té Anglii nenarodilo jen mimčo, ale následník britského trůnu. Zároveň ale prezident Putin popřál pevné zdraví i princi Williamovi s vévodkyní Kate a jejich novorozenému synovi, a také celé královské rodině. Přesně, jak vyžaduje protokol a elementární lidská slušnost.

 Hrad by si měl v takových případech uložit alespoň bobříka mlčení

Docela zvláštně v této souvislosti zaznívá hradní komentář, že blahopřeje se pouze k přímému následníkovi. Není dost dobře jasné, co to má znamenat, protože nejen princ William, ale i to právě narozené škvrňátko už je přímým princem následníkem, byť třetím v pořadí – po dědečkovi princi Charlesovi a svém otci – princi Williamovi. Nepřímým následníkem je například princ Henry, bratr prince Williama, kterého svým narozením odsunul George až na čtvrtou příčku v pořadí.

A zatímco to věčně kritizované „barbarské“ Rusko protáhlo všemi médii prezidentovo blahopřání k narození George Alexandra Louise, prince z Cambridge, česká média, pro jistotu, většinou mlčí. Ono také, co dodat, když sám prezident, možná ve snaze zahladit další z „bot“ svých geniálních úředníků, prohlásí pro TV Nova, že „královská rodina bude zaplavena tolika telegramy, že ten můj by se tam stejně určitě ztratil.“

A zase jsme za pitomce

Možná to blahopřání z Česka mělo být i proto, že ač značně naředěná, koluje v žilách malého Georga nejen krev českých Přemyslovců, ale dokonce údajně i Jiříka z Poděbrad.

A tak, zatímco hlavy velmocí a všech evropských zemí k narození malého prince blahopřály, my Češi, prostřednictvím úředníků své „hlavy pomazané“, držíme bobříka mlčení a jsme opět za pitomce.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..