KYJEV – Česko přijme na léčení civilní obyvatele těžce zraněné během Antiteroristické operace (ATO) na Ukrajině. Rozhodla o tom česká vláda, která chce prodloužit humanitární program MEDEVAC. Ten je zaměřený na léčení v České republice civilních osob, které byly zraněny v důsledků akcí TERORISTŮ v Doněcké nebo Luganské oblasti Ukrajiny.

Evropské novodobé umění – řiťolezecká dekadence

Evropské novodobé umění – řiťolezecká dekadence

O prodloužení tohoto programu informoval velvyslanec ČR na Ukrajině  Ivan Počuch, během setkání s ministrem zdravotnictví Ukrajiny Olegem Musijem.

„Tento humanitární program byl realizován už dvakrát, a to koncem února a koncem března, kdy na léčení do Česka bylo odesláno 39 zraněných, kteří v době ‚Revoluce národních hodnot‘ bojovali za svobodu Ukrajiny“, informovala tisková služba velvyslanectví.

Obě strany projednaly technické otázky organizace pomoci a stanovily zodpovědné osoby za další koordinaci akce.

Před nedávnem reagoval ministr zahraničí ČR Lubomír Zaorálek na oprávněnou kritiku veřejnosti – že se pomoci z české republiky dostává spíše méně potřebným posluhovačům fašistické junty, kteří upalovali lidi v Oděse, nebo bombardovali civilisty ve Slavjansku, eventuálně vypichovali oči příslušníkům speciálních policejních jednotek Berkut – že se tentokrát dostane pomoci na jihovýchodní Ukrajině.

Pan ministr Zaorálek ale „zapomněl“ dodat, že se opět budou na úkor občanů České republiky léčit fašisté. Zřejmě bude nezbytné vyvinout větší tlak na vládu a parlament, aby přestaly podporovat fašistickou juntu a fašismus na Ukrajině obecně.  Hnědý mor zdaleka není zažehnán!

Text u obrázku: TOTO JE SKUTEČNÉ EVROPSKÉ UMĚNÍ….kdepak my, barbaři, abychom ho chápali. My tak břízky, řeky, pšeničné lány, krásné ženy a děti…

Zpráva AP – NOVOSTI/rzk

Zdroj foto: facebook/evropská řiťolezná dekadence

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..