PRAHA – Několkrát jsem upozorňovala lidi v sítích i mimo ně, kteří vhazují neověřené zprávy, aby vyčkali potvrzení z velkých agentur – NE !!!! Člověk má někdy pocit že tito amatéři soupeří mezi sebou, aby urvali Pulitzerovu cenu kdo dřív – ale bohužel také, kdo hloupěji.

Kac kac kacStejně tak tomu bylo s Podněstřím. Zpráva o bojích v Podněstří, které mělo být ostřelované Ukrajinskou armádou z minometů, byla kachna, jejíž „kač-kač hlaholení“ se rozneslo po českém dvorku rychlostí blesku. Ostatně, je vcelku jasné proč sem ten fejk byl trolly vložen – snaha vyvolat destabilitu opět vůči Rusku, které přes 20 let opečovává Podněstří.

Co ukrajinští fakeři ovšem netušili, že budou mít  tak zdatné budou pomocníky mezi pitomci v českých i slovenských proruských  skupinách.

Západní elity jsou dnes namíchnuté, že se Moldávie (pod níž neuznaná republika Podněstří oficiálně spadá)  nejen přiklonila k Rusku, ale dokonce mu nabídla svou pomoc při rotaci armády a ve věci zásobování neuznaného Podněstří. Tedy oboustranně výhodný obchod. Nečekaná pomoc českých trollích „kolegů“ jim přišla nepochybně náramně vhod.

NEMŮŽETE LI OVĚŘIT, NEPIŠTE, NEBO VELÝMI PÍSMENY UVEĎTE – NEOVĚŘENO

Zpráva na mne káchala do té míry intenzivně, že jsem se obrátila na kolegy novináře z Podněstří. Z podněsterského „RADIO 1“ mi na otázku, zda nějakou podobnou zprávu odvysílali, dnes odpověděla šéfredaktorka Alena Kristeva, že nic takového v jejich relacích nebylo. Naopak, vzhledem k informaci o tomto fejku se obrátili na příslušné orgány, které situaci okomentovaly a dnes v 9.00 byl uveřejněny oficiální dementi této „válečné“ zprávy.

Jak uvedl mluvčí Výboru pro státní bezpečnost (KGB Podněstří) k žádnému ostřelování na území Podněstří nedošlo a všude byl klid. Konstatoval pouze, že na ukrajinské straně hranice byly posíleny vojenské jednotky.

Stejně tak podobného typu spekulace naprosto odmítnul starosta „ostřelovaného z minometů“ města Dněstrovska – Jan Mežinský.

Podle něj je ve městě naprostý klid, nebojevovaly se dokonce žádné provokace, ani dokonce náznaky nějakých protestních letáků, se prý nikde neobjevily. „Lidé jezdí relaxovat, jezdí i k moři, projíždějí celnicí, zkrátka, vše probíhá bez konfliktů“, konstatoval Mežinský.

PROTO SE NA VÁS VŠECHNY OBRACÍM S UPOZORNĚNÍM !!!!!!

NEŽ BUDETE VHAZOVAT NĚCO NA FB NEBO VK, UJISTĚTE SE, ŽE TO NENÍ FAKE. ZA SEBE MOHU ŘÍCT, ŽE ZJISTÍM-LI NA SVÉM SKLE PODOBNÉ DEZINFORMACE TOHOTO TYPU, BUDU TVRDĚ VYŘAZOVAT I S TĚMI, KDO TO TAM DÁVAJÍ.

UVĚDOMTE SI LASKAVĚ, ŽE JDE O ŠÍŘENÍ POPLAŠNÉ ZPRÁVY !!!!

 

Pro všechny nevěřící Tomáše a Tomášky, zde je originál textu z Podněstří:

Dementi-Podnestri Dementi-Podnestri

 

 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..