Brexit, tedy v současné době hlavně rozhodnutí Britů v referendu odejít z Evropské unie, se stal realitou, i když tomu mnozí nechtěli věřit. Evropské takzvané elity, to znamená většinou vysloužilí politici a byrokraté, reagují velice podrážděně na suverénní rozhodnutí občanů Velké Británie.

cerny_alexanderJe neuvěřitelné, že nechápou, že jestli by si měl někdo sypat popel na hlavu, tak jsou to právě oni. Příčinou odchodu Velké Británie je především jejich selhání.

Nejenom Britové, ale další občané členských zemí Evropské unie se neztotožňují se způsobem, jakým se k nim rozhodující síly Evropské unie chovají a jakým způsobem řeší, či spíše neřeší, vážné politické situace. Výsledek jako je tento musel nutně časem přijít, neboť na kritiku tyto rádoby elity reagovaly zatím pouze dalším utvrzováním se ve své vlastní a jediné přípustné pravdě.

V Unii rozhodovala skupinka nejmocnějších zemí, postavit se proti bylo nebezpečné

Kombinace, kterou nám poslední dobou servírovaly, byla vskutku smrtícím koktejlem. Dlouhodobý přístup spočíval v rozhodování uzavřené skupiny nejmocnějších zemí a různých byrokratů, které nikdo nevolil, a málokdo z nás je vůbec zná. Když se nějaká země postavila proti nápadům těchto skupin, bylo jí hned vyhrožováno například zastavením dotací. U nás nám často sociální demokracie vnucovala, že je hlavně nutné být součástí Unie a společně ji zevnitř změnit k lepšímu. Výsledkem je, že ve většině případů přebírají cokoliv, co jim z Bruselu bylo nařízeno a už vůbec neřeší potřebu jít proti proudu tamní elitní byrokracie.

Když se Evropská unie v posledních letech dostala do dvou vážných problémů jako je řecká a migrační krize, mohli jsme sledovat neschopnost přijít s řešením. Spíše docházelo k prohlubování nepříjemností dané situace. Tudíž je pochopitelné, že Británie ztratila trpělivost. Když to vezmu fotbalovým příměrem, tak se nyní jeden hráč rozhodl odejít z týmu poté, co viděl, že hru neovlivní, jelikož rozhodují nějací bafuňáři a výsledky manšaftu jsou špatné. Nyní by měla přijít sebereflexe, snaha zreformovat EU a začít vnímat, co si myslí občané a nevnucovat jim shůry, co nechtějí. Polici jsou od toho, aby naslouchali lidem a transformovali jejich vůli v konkrétní kroky. Jestli si to nejsou schopni uvědomit, tak je načase provést velkou výměnu.

Alexander Černý
poslanec Parlamentu ČR za KSČM

zdroj text: TZ KSČM
zdroj foto: www.radio.cz

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..