V ministerstvu obrany RF nemohli nechat bez povšimnutí šokující prohlášení mluvčího Ministerstva zahraničí USA Johna Kirbyho. Tento pán neudělal vlastně „nic moc“ – jen předpověděl Ruským městům teroristické útoky.

Jak uvedl tento americký činovník, v případě pokračování občanské války v Sýrii zaútočí teroristé na ruská města, zatímco ruská armáda bude posílat domů své vojáky v pytlích na mrtvoly, ztrácet zdroje a pravděpodobně i letadla.

Podle ruské Vojenské správy jsou taková prohlášení zjevným přiznáním americké strany že takzvaná „opozice“ bojující s legitimní vládou Sýrie v „občanské válce“, je ve skutečnosti mezinárodní teroristickou „internacionálou“ zcela pod kontrolou USA. Podle oficiálního mluvčího Ministerstva obrany RF generál-majora Igora Konašenkova, je v přiznání Johna Kirbyho zejména otřesné to, že měřítko přímého amerického vlivu na činnost teroristů je globální a táhne se až k Rusku.

John Kirby

John Kirby, mluvčí MZv USA.

«Pokud jde o hrozbu Kirbyho o možných ztrátách ruských letadel a odvážení ruských vojáků v „pytlích na mrtvoly“, řeknu jen, že je nám dobře známo, kde právě teď a v jakém počtu jsou konkrétně v Sýrii, včetně provincie Aleppo, rozmístěni nedeklarovaní „specialisté“, kteří se zabývají operativním plánováním a řízením operací povstalců», řekl generál Konašenkov. «Samozřejmě, můžeme pokračovat ve vyprávění o tom, že se tam úporně leč neúspěšně snaží množit teroristy „Džebhat an Nusra“ (zakázaná v RF) a „opozice“. I když v případě pokusu o realizaci těchto hrozeb rozhodně není zaručené, že budou mít povstalci dost pytlů a času, aby vzali do zaječích.»

Rusko mír nevzdává

V Ministerstvu obrany RF poradili Kirbymu, aby nezapomínal na důstojnickou čest ani když vyměnil uniformu kontradmirála za sako oficiálního mluvčího Ministerstva zahraničí USA.

Přesto ruská armáda už po kolikáté prohlásila, že je stále připravena na pokračování dialogu s americkou stranou k vypracování společných opatření pro boj s teroristy v Sýrii.

«Z tohoto dialogu však musí být vyloučeny byť náznaky hrozby vůči našim vojákům a ruským občanům. V otázkách zajištění bezpečnosti občanů Ruska, ať jsou kdekoli, žádný handl. To je naše hlavní a bezpodmínečná priorita», uzavřel svůj komentář generál Konašenkov.

Zdroj: rg.ru

Překlad: RZK

 

 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..