TIGIL – Ozubené válce z Kamčatky jsou bezesporu součástí stroje a může jít o mimozemský původ, jsou tentokrát přesvědčeni dokonce vědci. Ohromení totiž, podle ruského portálu „Argumenty a fakta“, vyvolává stáří nálezu – 400 milionů let.

Archeologická skupina z ruského Petrohradu zpracovávala na Kamčatce zkameněliny, které podle slov člena výpravy Jurie Golubeva, jako první objevili náhodní turisté 230 km od obce Tigil.

Vyrazili jsme na místo nálezu a přiznám se, že jsme z počátku ani neporozuměli tomu, co jsme spatřili,“ říká vědec. Byly to stovky ozubených válců – součástek nějakého stroje. Byly v báječném stavu, jak kdyby byly zmrazeny během krátkého období. Rychle bylo třeba zajistit bezpečnost oblasti, protože zvědavci se brzy začali objevovat v hojném počtu,“ říká Golubev.

Podle vědců není pravděpodobné, že by před 400 miliony lety  mohla n Zemi existovat civilizace, schopná postavit takový stroj. V té době byla forma života velmi jednoduchá.

Nález potvrdili i Američané – mají snad s UFO zkušenosti?

Ruští archeologové se podělili o výsledky objevu s kolegy z USA, kteří potvrdili, že nalezené fosilie jsou dle všeho skutečně součástkami neznámého stroje.

Odborníci předpokládají, že mechanismus mohl tak dlouho „přežít“ ve skvělém stavu proto, že byl „zakonzervovaný“ v bahně. Ve prospěch této hypotézy vypovídá i okolnost, že předměty zkameněly během 400 milionů let, tedy, z geologického měřítka, za relativně krátkou dobu.

Ani jedna, i ta nejpřidrzlejší hypotéza o věku lidstva, neponechává člověčenstvu tak „dlouhý život“. Vědci připouštějí, že se může jednat o zařízení mimozemského původu. „Je předčasné vykřikovat do světa různé hypotézy. Nález čeká ještě hodně testů. Nechceme však odmítat existenci jakékoliv technologie, i z minulosti. Byla by to vážná chyba, protože vývoj není lineární,“ říká Golubev.

 

Zdroj: Argumenty a fakta/ Severní Kavkaz

ZaZoom/IItaly, publiched in 06 /03/2012

Zdroj foto: Weekly world neews

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..