HODONÍN – Předsedkyně poslaneckého klubu Věci veřejné (VV) Kateřina Klasnová se v tiskové zprávě vyjádřila k osvobozujícímu verdiktu hodonínského soudu, v kauze údajného přijímání úplatků poslancem VV Otto Chaloupkou.

Předsedkyně klubu VV Klasnová Kateřina„Dnešní rozhodnutí hodonínského soudu, který projednával účelové obvinění poslance Věcí veřejných Otto Chaloupky jeho bývalým asistentem Vařejkou, mě samozřejmě potěšilo. Otto Chaloupka si žádné úplatky od svého ex-asistenta nebral. O nevině pana Chaloupky jsem přesvědčena od prvopočátku, ostatně i proto jsem jej osobně podporovala u soudních líčení. To, že se jeho nevina prokázala, mu lidsky ohromně přeji. Myslím, že Otto Chaloupka vůbec netušil, jakým obviněním bude muset po vstupu do politiky za Věci veřejné čelit.

Kromě lidského rozměru musím totiž zmínit i ten politický. Prý stačilo, aby poslanec Chaloupka podpořil církevní restituce, a žádné obvinění, žádný soud se nekonaly. Dnes však může pan Chaloupka díkybohu říci, že jeho nevinu prokázal právě i soud!

A já pevně doufám, že – aspoň na nějaký čas – bude klid od účelových obvinění členů Věcí veřejných.“

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..