MOSKVA – Obrněné transportéry průzkumná monitorovací vozidla a náklaďáky «Kamaz» a «Ural» budou chráněny novým unikátním pancířem, který využívá super vysokomolekulární polyetylen. Desky z tohoto polyetylenu budou součástí trupového pancíře a proti minové podlahy u obrněných transportérů a vojenských náklaďáků.Pancíř tanků i OTR bude z plastu

Výběrové řízení na odpovídající zakázku umístilo na své stránky ministerstvo obrany Ruské federace a informoval o tom významný ruský list Izvestija. Zkušebně-konstrukční práce mají krycí šifru «Pancíř-BE» (v originále «Броня-БЭ»).

Podle ruského serveru zhelezyaka.com budou desky z tohoto plastu krýt tělo a spodky strojů. Tento pancíř vydrží působení bojového laseru o síle 42Wt/cm2 po dobu 25 sekund, náraz střely o kalibru 12,7 mm ze vzdálenosti 300 metrů a explozi o síle 8kg v trotylovém ekvivalentu.

Desky budou stabilní vůči vlivům paliva, mořské vody, ultrafialového záření. Mimoto bude možné využívat tento pancíř při teplotě od mínus 50 do plus 70 stupňů Celsia, protože navíc vydrží stabilní tepelný proud 10Wt/cm2. Tento pancíř je krom uvedených předností o třetinu lehčí, než doposud ty nelehčí typy pancíře. První zkušební vzorky vyvinuté v rámci projektu «Pancíř-BE» se objeví do června roku 2014.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..