Orley Clark Ashenfelter profesor ekonomie na Princeton University v USA byl hostem pořadu ČT24. Od UK obdržel čestný titul Doctor Honoris causa. AUTORSTVÍ NÁSLEDUJÍCÍ ZPRÁVY NENÍ POTVRZENO, nutno ale říct, že profesor Ashenfelter inspiroval autora k zamyšlení o děsivém stavu v ČR.

Na otázku, zda má Česko přistoupit do měnové unie a přijmout Euro odpověděl:
”Tuto otázku jsem včera diskutoval s několika ekonomy a shodli jsme se na tom, že přijde doba, kdy bude vhodné aby Česká republika přijala Euro , ale dokud se situace nezharmonizuje, zvláště co se týče mezd, tak bychom to měli brát velice pomalu.”

Nepatříme ani k rozvojovým zemím

V jiné části rozhovoru, kde se věnuje rozvíjejícím se ekonomikám, například Čína a Indie, kde od roku 2007 sledujeme výrazný nárůst platů oproti nedávné historii, kdy tyto země patřily k chudým oblastem s lacinou pracovní silou, reagoval profesor Ashenfelter slovy: ”Mzda nemá být regulovaná a má odrážet trh…” a dále: ”Meziroční růst platů o 2,5 až 3,5% je běžný růst normální rozvinuté země” V ČR byla, jen pro srovnání, minimální mzda regulována státem od roku 2006 na úrovni 8000 CZK brutto měsíčně, až po pádu kriminální vlády ODS a TOP09 byla minimální mzda navýšena po 7 letech o 500 CZK brutto měsíčně.

Kde je tedy Česká republika? Nikde. Česko vzhledem k regulaci platů nepatří ani mezi rozvojové, ani mezi rozvinuté ekonomiky světa. Mzdová brzda, prosazovaná kriminálními vládami ODS a TOP09 a podporovaná i umělou opozicí ČSSD, dostává Česko do propadu až strmého pádu jak ekonomiky státu, tak hospodářských výsledků korporací i malých firem, které zaznamenávají dlouhodobý pokles tržeb a tudíž i zisků napříč podnikatelským spektrem v České republice.
Motivace českých občanů pro práci je minimální. Češi pracují ve srovnání s občany západních zemí mnohém déle pokud jde o délku pracovní doby, ale vydělávají zhruba o 50 až 75% méně, než jejich kolegové v zemích jako je například Německo, Švédsko, nebo Holandsko či Rakousko.

Žebrácké platy, evropské ceny

Platy Čechů nestačí na pokrytí nákladů spojených s bydlením, tedy předražené energie a voda a samotný čistý nájem a drastické zvyšování cen potravin dostávají české pracující do situace, kdy poslední týden nemají mnohé rodiny, tím více jednotlivci na jídlo. Předluženost, která je sledovatelná například u švédských občanů, ale v Česku na rozdíl od Švédska vzniká u pracujících občanů. Ve Švédsku předluženost u pracujících lidí zpravidla nevzniká. Alarmující fakt, že lidé, kteří pracují 12 měsíců v roce a nemají na jídlo a nájemné, však nepřiměl k analýze a rozhodnutím o řešení ani nastupující vládu ČSSD a ANO s KDU-ČSL a jejich vyjádření o budoucích krocích této vlády ani nenasvědčují tomu, že by tato vláda byla ochotna cokoliv měnit.
Vedle poklesu reálné mzdy s ohledem na raketový nárůst cen potravin a bydlení, je druhou příčinou brzkého pádu Česka do propasti také fakt, že v Česku od roku 2001 funguje systém vymáhání pohledávek prostřednictvím komerčních exekutorů, kteří vymáhají dluhy na spotřebitelích na zisk a odměny komerčních exekutorů dosahují až dvacetinásobku samotného dluhu a k tomu přistupují desetiticícové odměny advokátů a lichvářské sankční úroky dosahující až 0,02% z dlužné částky denně!

Lichva a exekuce

Státem nezakázaná a zákonem nedefinovaná lichva a existence světové právní rarity – komerčních exekutorů, srazily na samé dno společnosti již jeden milion českých občanů. Tito lidé nemají šanci ani najít práci, protože zaměstnavatelé nechtějí riskovat, že jejich zaměstnanec skončí po prvním měsíci po přikázání pohledávky srážkou z platu, protože v Česku je nezabavitelné existenční minimum nedokonale definované a povinní nejsou zákonem chráněni. Ve většině případů částka existenčního nezabavitelného minima nestačí na pokrytí nákladů bydlení a na nákup nezbytných potravin a hygienických potřeb. Tím se dostává desetina o občanů České republiky díky exekučnímu systému pod úroveň Číny a Indie.

Jediná pouhá exekuce může ve stávajícím stavu způsobit trvalý pád jedince i domácnosti, protože v Česku na rozdíl od všech ostatních zemí, je zákonem povoleno provádět exekuce všemi způsoby naráz a není definováno nezabavitelné existenční minimum a není dostatečně chráněno. Je třeba janě definovat částky, které člověk reálně potřebuje k žití v jeho konkrétní situaci a s ohledem na skutečné náklady života a ceny potravin, léků a hygienických potřeb i ne ceny energií a bydlení.

Dluh a jeho vymáhání se staly v Česku velkým byznysem pro 155 komerční exekutorů. Dluhy a jejich vymáhání mají v Česku absolutní přednost před osobním rozvojem člověka, ale i před jeho zdravím a dokonce životem. Stát nebere ohled na potřeby povinného a zákony pouze upravují procesy zabavování platů, obsahů bankovních kont, movitého a nemovitého majetku a to je možné provádět vše naráz, což pochopitelně zastaví život člověka, který během jediného měsíce přijde o veškeré příjmy, finanční rezervy i o své spotřebiče, nábytek a mnohdy i o byt, či dům. Podnikatelům jsou zabavovány prostředky k jejich podnikání – § 322 Občanského soudního řádu spolu s judikáty nikterak nechrání povinného před exekucí a umožňuje exekutorům zabavovat vše, včetně počítačů, tiskáren, mobilů a ostatních předmětů, bez nichž není možné podnikat a dále vydělávat. Člověk po exekuci v Česku je doslova ochromen a dostává se následně během nejbližší doby do hluboké a dlouhodobé platební neschopnosti. Jediná exekuce zaviní další platební neschopnost a další dluhy a další exekuce.

Prezident Zeman opovrhl žádostí o milost člověku, který měl 20 exekucí, což podle Zemana svědčí o špatném charakteru člověka. Nikterak však Zeman nešetřil, jak se ke dvaceti exekucím onen občan vlastně dostal a žádost o milost odmítl.

Byla zrada Chovance předem plánovaná k odstavení Haška a Tejce?

Milion občanů ČR žije v šedé ekonomice, protože nemají jinou možnost a zákon a stát jim negarantuje přežití v případě exekučních srážek a zabavování majetku. Roste počet lidí bez domova, roste počet sebevražd až na 1600 mrtvých ročně. Nic z toho za celou dobu nealarmuje ani jediného politika s výjimkou odstraněných politiků ČSSD Tejce a Haška, kteří jsou momentálně mimo veškeré funkce po vyprovokované schůzce právě se Zemanem. Nic není náhoda, ani jmenování Chovance ministrem vnitra,toho Chovance, který má čilé styky s JUDr. Blažkem, bývalým ministrem spravedlnosti a manželem exekutorky JUDr. Blažkové – realitní byznysmanky. Napojení na exekutorskou lobby a snaha o ovládnutí ministerstva vnitra po odstranění loutky Kubiceho, jsou již dnes všem známá fakta. Úmysl sražení České republiky na ekonomické dno, je jasně viditelný a jasně viditelní iniciátoři Zeman, Blažek, Chovanec a spol. Jsou zatím bohužel u moci a téměř v počátku funkčních období, což znamená nepříznivý vývoj Česka, pokud nedojde k odchodu Zemana a přestavění nově nastupující vlády.

Zatím dlouhodobě ubývá klientů bank, klesají tržby podnikatelům a korporacím a stát je ochromen předchozí kriminální vládou, která kradla nejen ze státního rozpočtu ČR, ale defraudovala i dotace z EU miliardových sumách za pouhých 7 let vlády. Změna je v nedohlednu a to vnímají jak investoři v České republice, tak i banky a orgány vedení Evropské unie. Množí se stížnosti českých občanů na Českou republiku. Je jen otázkou času, kdy Evropě dojde trpělivost a na základě vysokého nátlaku bank a korporací, bude muset EU v ČR tvrdě zasáhnout proti současným konkrétním politikům včetně Miloše Zemana.

Nápadné spojení osob Zemana a Klause, kolegů bývalého komunistického prognostického ústavu a dnešní PPF Group, která pomalu a nenápadně skupuje média, sdělovací a komunikační prostředky, obchodní společnosti, bankovní domy, splátkové společnosti, vymáhací společnosti a v poslední době i nemovitostí, nám dává jasný obraz toho, co se v Česku vlastně děje.

ČNB intervenuje po schůzkách s lidmi kolem PPF Group a podhodnocuje korunu vůči Euru, čímž zvyšuje ceny veškerého zboží. Současně se chystá zvýšení úroků hypoték, což zastaví prodej nemovitostí soukromými osobami a po delší době srazí ceny nemovitostí na cenové dno. V tom okamžiku přijde spásná PPF Group a založí novou společnost, která skoupí většinu nájemného bydlení v ČR. Co se bude dít dále je jasné. Nárůst cen nájmů za současného nulového vývoje cen a za současného posílení pozic komerčních exekutorů.

Komu slouží skupina PPF Group?

EU má vážné obavy o vývoj situace v ČR a ve spolupráci s agenturami, které monitorují napojení českých politiků na PPF Group a jasně viditelné kroky ČNB a vlády, sestavují katastrofický scénář vývoje v ČR. Počítá se s pádem většiny občanů Česka vlivem exekucí na samé dno a následné masové sociální nepokoje. Tyto nepokoje budou založeny na zoufalé situaci lidí a stále soupající počet obětí českých komerčních exekutorů a monopolnímu porstředí na všech trzích v Česku budou mít za následek násilné řešení širokou vrstvou české veřejnosti. Bezpečnost uvnitř Evropské unie může být narušena násilným i nepokoji českých občanů a EU se tak oprávněně obává, že politika České republiky a její dnešní politické reprezentace, povede k destabilizaci jednak ekonomiky a jednak bezpečnosti v cebtrální oblasti EU. Důrazné kroky jsou tak potřebné a zdůvodnitelné a současná politická reprezentace v Česku musí se zásahem zvenčí počítat na 100%, protože ohrožuje jak konkurenceschopnost trhu, tak ekonomiku státu a podnikatelské sféry, tak i bezpečnost. Vše co v ČR vydělává se dostává do majetku jediné společnosti PPF Group, jejíž majetek je původně ukradeným ziskem velké privatizace firem bývalé ČSSR. PPF Group založili v roce 1991 agenti bývalé Státní bezpečnsoti, v čele s Milošem Zemanem a Václavem Klausem, kteří prošli v ČR všemi nejvyššími funkcemi ve státě a zanechali za sebou vykradený, zchudlý stát a bezmocné občany na úrovni rozvojových zemí . Titíž agenti vycvičili právě dva politiky – pravicového a levicového – tedy Klause a Zemana. Titíž agenti StB založili v témže roce umělou opozici bývalé předlistopadové KSČ – ODS a ČSSD.

Do závěrečné akce zbývá prý pár měsíců

Proto se nyní lidé kolem, PPF Group snaží nalézat prostředky a důvody k postupné likvidaci nezávislých osob v rámci těchto stran – likvidace Haška a Tejce. Proto se snaží vyprodukovat problem u osob v nezávislé ANO, která je spolu s těmi seriozními sociálními demokraty, nebezpečním pro mafii PPF Group.
PPF Group dlouhodobě financuje soukromé vojenské jednotky a teroristické akce v Asii a Africe, ale i na území ČR. Má na svědomí mnohé vraždy podnikatelů kolem politiků TOP09 a ODS a proto je tato skupina dlouhodobě sledována a monitorována všemi agenturami Evropy a USA.

Jasné akce, jasné souvislosti, jasné důsledky. Skládanka se začíná kompletovat a kauza PPF Group uzavírat. Do závěrečné akce chybí jen pár měsíců. Je doufáme, že se věc vyřeší bez násilí a obětí na životech nevinných lidí a že si Evropa udrží klid a pořádek a po odstranění všech rizikových prvků I ekonomickou stabilitu, která byla v posledních dvaceti letech narušována teroristickou skupinou PPF Group.
Občané mají možnost vidět věci v pravém světle a budou včas podrobně informováni. Každý může ovšem již dnes vidět jasné souvislosti. Že vývoj v Česku není zdravý a přirozený, je patrné všem z odborné i laické veřejnosti.

   
Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..