KOMENTÁŘ – Vyslanci členských států EU se dohodli, v reakci na aktuální dění na Ukrajině rozšířit seznam lidí, kterým bude blokován majetek a také blokován vstup do unie. Před několika dny v rozhovoru pro CNN, Barack Obama přiznal účast na Ukrajinském převratu. Dalo by se tedy předpokládat, že mezi sankcionovanými budou Američané, jelikož svojí podvratnou činností jakožto zprostředkovatelé přímo podporovali, respektive platili účastníky na demonstracích.

 

EU-euro_colage kopieRealita je jiná, již dnes je známo, že na seznamu figurují Rusové a jedna ruská firma. Vzhledem k tomu, že 29. ledna oznámil náčelník Generálního štábu Ukrajiny Viktor Muženko, že Ukrajina nebojuje s ruskými jednotkami nýbrž s dobrovolníky, je toto počínání EU v rozporu s logikou. Pokud přijmeme fakt, že dobrovolník, je člověk který svoji činnost provádí samostatně ve prospěch druhých, bez nároku na odměnu, znamená to, že účast Ruska na ukrajinské krizi je nulová, což neplatí pro USA.

Jak je tedy možné, že je sankcionované Rusko a nejsou sankcionované USA, které přiznaly podíl prostředníka na puči na Ukrajině ?

Absolvent základky stojí v čele EU. Přizpůsobuje ji své úrovni?

Možná trochu napoví, když se podíváme kdo stojí v čele EU. Předsedou evropského parlamentu je Martin Schulz, člověk který má pouze základní vzdělání. Je překvapivé, že takový člověk neřídí traktor na poli ale Evropský parlament. Jaké znalosti o zákonech či ekonomice takový člověk asi má ?

Dalším vysoce postaveným člověkem je José Manuel Barroso, bývalý předseda Evropské komise, dříve revolucionář, maoista a předseda revoluční studentské komise Lisabonské univerzity v roce 1976. Jaké demokratické hodnoty zastává člověk, který obdivuje jednoho ze tří nejkrutějších diktátorů 20. století? Může zažít Evropa za těchto okolností „velký skok vpřed“?

Nabízejí se dvě logická vysvětlení proč Evropská unie nesmyslně uvaluje sankce proti Rusku, i když má informace, že Ukrajina s Rusy nebojuje. Za prvé: EU poslouchá svého západního pána s mottem ,,koho chleba jíš,toho píseň zpívej“, je si sice vědoma situace na Ukrajině ale není schopna čelit síle peněz.

Druhá varianta je, že toto evropské společenství je (ze značné části) tvořené užitečnými (v některých případech nevzdělanými) idioty, s nimiž je manipulováno, jsou skrze ně prosazovány zájmy jiných zemí, zatímco oni přehlíží realitu, že jejich chlebodárce má lví podíl na nepokojích a smrti tisíců nevinných lidí… Osobně nevím, která z těchto dvou variant je pro občany EU hrozivější.

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..