Inu, dozvěděla jsem se na FB zajímavou věc, že Ministerstvo pro místní rozvoj uveřejnilo v červenci 2016 zprávu o vypsání veřejné zakázky na téma: „Generální poskytovatel integračních služeb pro osoby s udělenou mezinárodní ochranou pro období let 2017-2019 v celkové hodnotě přes půl miliardy korun.“

https://old.vestnikverejnychzakazek.cz/cs/Form/Display/669278

Tak jsem se jako novinářský šťoura rozjela po této informaci. Výsledek mě ovšem velmi překvapil. Zpráva je vcelku pravdivá až na to, že:

Zadavatelem této veřejné zakázky nebylo ministerstvo pro místní rozvoj, ale ministerstvo vnitra.

https://www.zakazky.mvcr.cz/contract_display_27698.html

Když jsem se dostala na tyto stránky ministerstva vnitra, zjistila jsem, že zakázka byla zrušena v lednu 2017. (viz dokument dole na stránce MV)

A teď višnička na dortu! Zakázka byla zrušena vzhledem k tomu ŽE VE STANOVENÉ LHŮTĚ NEBYLY PODÁNY ŽÁDNÉ NABÍDKY!!! (rovněž na této stránce MV)

Po přečtení dokumentu první, a zároveň poslední výběrové komise lze jen žasnout, musel to být pro slovutné komisaře opravdu šok, protože skutečně nedošlo k podání jediné obálky s návrhem. (rovněž na této stránce MV)

Ne, že by mě zrušení zrovna tohoto výběrového řízení nepotěšilo. Jen pro věčné lhaní a polopravdy naší slovutné vlády už čekám „čerta pod každým andělským křídlem“.

 

A TEĎ BYCH RÁDA VAŠE DOJMY A DOHADY, PROČ SE ŽÁDNÁ Z NEZIKOVEK (a to ani Evropské šunthodnoty) NEPŘIHLÁSILA K PŮL MILIARDĚ KORUN???

A jen jako dodatek mě zajímá,

1) proč na stránkách ministerstva pro místní rozvoj je tato zakázka stále vedena jako aktivní, i když ji zadavatel zrušil;

2)Co se stalo, s tou půl miliardou korun? Byla snad odmítnuta?

3)Nebylo vypsáno nějaké další řízení, o kterém se zatím neví?

 

Zkusme zapátrat společně, ať nejsme pořád za pitomce.

 

Převzato z ISSTRAS.eu

 

Sdílet

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..